Supa taraneasca cu legume

Legumele se curata si se maruntesc: prazul se taie felii subtiri, morcovii se dau pe razatoate, cartofii se taie cubulete mici iar varza se taie subt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 fire de praz
  • 3 morcovi
  • 1 sfert de varza
  • 4 cartofi
  • 50 gr unt
  • sare
  • patrunjel verde
  • 2
  • 5 l apa

Mod de preparare

Legumele se curata si se maruntesc: prazul se taie felii subtiri, morcovii se dau pe razatoate, cartofii se taie cubulete mici iar varza se taie subtire. Se pun intr-un vas cu apa, sare si unt, morcovii, prazul si varza. Se lasa vasul acoperit si se lasa sa se inmoaie bine legumele. Se adauga apoi cartofii si se mai adauga apa. Se fierbe amestecand din cand in cand. Cand toate legumele sunt fierte se adauga 2 linguri de smantana si se ia de pe foc.


Supa se serveste cu patrunjel verde presarat deasupra.

Alte retete culinare:

Ciorba radauteana

Supa de galuste

Supa de rosii

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa