Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovleac micut
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • o felie groasa de telina
  • 1 pastarnac mic
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri de ulei
  • smantana optional

Mod de preparare

Dovleacul se curate de coaja si se taie bucati, la fel si celelalte legume, se curata, se taie bucati (mai putin ceapa, se lasa intreaga) si se pun la fiert in apa cat sa le acopere.

Dupa ce au fiert legumele (dupa 25-30 de minute), se pun in blender si se mixeaza pana se face o crema. Se mai adauga din zeama de legume in functie de cat de groasa se doreste a fi supa crema.

Se pun 2-3 linguri de ulei, sare, piper, dupa gust si smantana optional.

Se serveste calda cu putina verdeata presarata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura Snickers

Sunt convinsa ca toata lumea adora batoanele Snickers, dar dupa ce veti incerca prajitura ce urmeaza, sigur nu veti mai...

Desert prajitura Snickers
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca