Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovleac micut
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • o felie groasa de telina
  • 1 pastarnac mic
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri de ulei
  • smantana optional

Mod de preparare

Dovleacul se curate de coaja si se taie bucati, la fel si celelalte legume, se curata, se taie bucati (mai putin ceapa, se lasa intreaga) si se pun la fiert in apa cat sa le acopere.

Dupa ce au fiert legumele (dupa 25-30 de minute), se pun in blender si se mixeaza pana se face o crema. Se mai adauga din zeama de legume in functie de cat de groasa se doreste a fi supa crema.

Se pun 2-3 linguri de ulei, sare, piper, dupa gust si smantana optional.

Se serveste calda cu putina verdeata presarata.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...