Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr linte rosie
  • 1 fir de praz
  • 10 bucati rosii prunisoare uscate
  • 1 morcov
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • 1 lingurita curcuma
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare
  • piper mozaic
  • 1.5 l apa
  • 1 lamaie pentru servire

Mod de preparare

Se curata, se spala si se toaca marunt morcovul si prazul, apoi se pun la calit in putin ulei de masline.

Se taie in jumatati rosiile uscate si se adauga peste morcov si praz, se condimenteaza cu boia dulce afumata, curcuma, sare si piper mozaic proaspat macinat. Se amesteca bine si se adauga lintea rosie care a fost spalata si scursa in prealabil.

Se adauga 1.5 l apa si se lasa la fiert 35-40 de min.Dupa ce a fiert supa se paseaza cu blendedrul pana capata o textura cremoasa.

Se toarna supa in boluri si se serveste cu felii de lamaie alaturi.

Pofta buna !

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...