Bors de varza cu rata gotica

Bors de varza facea doar mama, eram multi la masa si, ca sa ne sature pe toti, facea un ceaun mare cu bors de varza, reteta este absolut delicioasa.

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ratoi mare si frumos
  • 1 varza
  • 6 cepe
  • 4 gogosari
  • 4 morcovi
  • 1 kg rosii
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 300 ml bors
  • sare dupa gust
  • 1 legatura de leustean

Mod de preparare

Se portioneaza carnea de rata si se pune la fiert peste varza ce a fost data prin razatoare; se adauga toate legumele tocate, mai putin leusteanul si se fierb la foc mic, cu putina sare, pana se patrund si se intrepatrund gusturile, se adauga sucul de rosii, pasta de ardei si se mai trag cateva clocote, se mai adauga bors si sare dupa gust si se mai trag doua trei clocote, dupa care se opreste focul si se presara leustean tocat.

Se serveste cu mamaliguta si smantana.

Sa aveti pofta, dragilor!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...