Bouilabaisse

Se fileteaza pestii, iar fileurile se taie in bucati. Se calesc prazul, feniculul, ceapa si usturoiul maruntite. Se adauga apoi rosiile taiate in buc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr cod
  • 500 gr biban
  • 300 gr scoici in cochilie
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 cartofi
  • 2 fire de praz
  • 1 fenicul
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • 2 rosii
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 fire de cimbru
  • 1 portocala
  • 1
  • 5 l apa
  • 800 ml supa de peste
  • 1 lingura seminte de fenicul
  • 1 lingurita rasa de sofran
  • 2 linguri ouzo
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fileteaza pestii, iar fileurile se taie in bucati. Se calesc prazul, feniculul, ceapa si usturoiul maruntite. Se adauga apoi rosiile taiate in bucati si pasta de tomate. Se amesteca bine apoi se pun in vas oasele de peste ramase de la filetare, taiate in bucati. Se adauga supa de peste si se lasa totul la fiert, la foc mic. Se curata de spuma, iar dupa 10 minute se adauga 1 legatura de patrunjel intreg, cimbrul, foile de dafin, semintele de fenicul, coaja de portocala, si sofranul. Se lasa totul la fiert aproximativ o ora, apoi se strecoara supa intr-un alt vas. Se pun cartofii curatati si taiati in cuburi in supa, ouzo-ul, sarea si piperul. Se mai fierbe supa 15 minute, dupa care se adauga bucatile de file de peste si scoicile.


Cand acestea din urma se deschid, se adauga patrunjelul ramas, tocat marunt si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote dupa care s epoate servi.Alte retete culinare:

Ciuperci la cuptor Pulpe de pui la cuptor Muschi de porc la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...