Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă. Se pregateste astfel: Se curata de piele capul de miel, scoti creierul si ochii si il transezi. Din aceste oase curatate si di

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă
  • 1 coada de miel
  • 1 cap de miel
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 5-6 gramajoare de macris
  • 1 ceapa mijlocie
  • 2 linguri faina
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 400-500 ml smantana
  • 1 legatura marar
  • zeama de lamaie dupa gust

Mod de preparare

Se pregateste astfel: Se curata de piele capul de miel, scoti creierul si ochii si il transezi. Din aceste oase curatate si din coada curatata si taiata, spalate in mai multe ape se face ciorbita. Pui oasele la fiert in 3 I de apa cu sare. Cand carnea de pe oase este fiarta pe jumatate, adaugi zarzavatul dat pe razatoarea mare. Se taie ceapa cubulete. Cand zarzavatul e fiert, adaugi verdeata pregatita astfel: cureti macrisul, ii rupi coditele si il speli in mai multe ape. Pui verdeata in oala si lasi sa mai dea un clocot cu celelalte ingrediente. Intr-un castron pregatesti un preparat din 2 linguri de faina pe care o dezlegi cu 2 linguri de apa rece. Bati bine oul si il amesteci cu smantana. Se toarne compozitia in oala si se lasa sa dea ultimul clocot.
Deasupra pui patrunjel tocat, marar verde si zeama de lamaie dupa gust.

Alte retete care pot completa un meniu de Paste

Pasca cu ciocolata

Miel cu cartofi si curmale

Cozonac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...