Ciorba de os afumat

Aceasta e ciorba mea preferata, am invatat-o de la mama, iar acum doresc s-o impartasesc cu voi. O pregatim deseori in sezonul primaverii ori dupa perioada sarbatorilor pentru a curata sangele.

Portii
10
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg oase de porc sau costite afumate (eu am ales costite);
  • 1 morcov;
  • 1 ceapa uscata;
  • 1 ardei gras;
  • 2 linguri de suc de rosii;
  • 1 lingura de orez;
  • 1 ou;
  • 1 varf de lingurita sare de lamaie;
  • 1 varf de lingurita sare;
  • Verdeturi proaspete: marar, patrunjel si leustean.

Mod de preparare

Se pun costitele intr-o oala cu capacitate de 4 litri si se acopera cu apa. Se fierb la foc potrivit. Se adauga un varf de lingurita de sare si se spumeaza foarte bine. Dupa aceea, se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul feliat, ardeiul gras taiat marunt, sucul de rosii. Se adauga 1 lingura de orez spalat bine. Cand este gata (carnea trebuie sa se poata desprinde de pe oase), se acreste cu 1 varf de lingurita de sare de lamaie. Apoi, se bate oul intr-un castron si se ia cu polonicul din ciorba si se adauga peste ou, batand continuu. Se subtiaza astfel cu ciorba pana se umple castronul si apoi se toarna inapoi in ciorba. Se amesteca bine. Ciorba este gata in aprox o ora daca folositi costite sau 1 ora si jumatate daca folositi oase afumate. Se ia focul, se adauga verdeturile tocate marunt. Se serveste cu ardei iute, dupa preferinte. Pofta Buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Quiche de ton cu bacon

Aceasta tarta este ideala pentru o gustare sau un picnic. Eu am pregatit-o intr-o seara la cina si a iesit tare buna.E foarte...

Quiche de ton cu bacon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca