Aceasta e ciorba mea preferata, am invatat-o de la mama, iar acum doresc s-o impartasesc cu voi. O pregatim deseori in sezonul primaverii ori dupa perioada sarbatorilor pentru a curata sangele.
Se pun costitele intr-o oala cu capacitate de 4 litri si se acopera cu apa. Se fierb la foc potrivit. Se adauga un varf de lingurita de sare si se spumeaza foarte bine. Dupa aceea, se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul feliat, ardeiul gras taiat marunt, sucul de rosii. Se adauga 1 lingura de orez spalat bine. Cand este gata (carnea trebuie sa se poata desprinde de pe oase), se acreste cu 1 varf de lingurita de sare de lamaie. Apoi, se bate oul intr-un castron si se ia cu polonicul din ciorba si se adauga peste ou, batand continuu. Se subtiaza astfel cu ciorba pana se umple castronul si apoi se toarna inapoi in ciorba. Se amesteca bine. Ciorba este gata in aprox o ora daca folositi costite sau 1 ora si jumatate daca folositi oase afumate. Se ia focul, se adauga verdeturile tocate marunt. Se serveste cu ardei iute, dupa preferinte. Pofta Buna!
Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale De mult imi doream sa pregatesc un pui umplut. Pentru un...
Pui umplut cu legumePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura