Ciorbica de rosii

1. Se taie cubulete legumele , iar solzisori ceapa si se calesc citeva minute intr-o cratita cu 2 Lg ulei. 2. Se adauga o mina de orez cu bobul rotund

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 telina
  • 1 patrunjel
  • 2-3 morcovi
  • 1/2 ardei gras (culorile le alegeti voi)
  • 1 ceapa; ulei;orez ; carne optional

Mod de preparare

1. Se taie cubulete legumele , iar solzisori ceapa si se calesc citeva minute intr-o cratita cu 2 Lg ulei.

2. Se adauga o mina de orez cu bobul rotund, 1-2 cani (2,5-5 dl apa), sare, piper dupa gust si se lasa sa fiarba la foc potrivit ca. 15'.

3. Apoi se adauga 3-4 rosii mari (fara pielita si seminte) taiate cubulete, inca 2-3 cani cu apa si se lasa sa mai fiarba vreo 30'.

4. Cind sint gata fierte legumele si orezul, se adauga patrunjel verde tocat (eu am pus in in momentul servirii in boluri).

Reteta propusa de Dan@.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...