Ciorbica de rosii

1. Se taie cubulete legumele , iar solzisori ceapa si se calesc citeva minute intr-o cratita cu 2 Lg ulei. 2. Se adauga o mina de orez cu bobul rotund

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 telina
  • 1 patrunjel
  • 2-3 morcovi
  • 1/2 ardei gras (culorile le alegeti voi)
  • 1 ceapa; ulei;orez ; carne optional

Mod de preparare

1. Se taie cubulete legumele , iar solzisori ceapa si se calesc citeva minute intr-o cratita cu 2 Lg ulei.

2. Se adauga o mina de orez cu bobul rotund, 1-2 cani (2,5-5 dl apa), sare, piper dupa gust si se lasa sa fiarba la foc potrivit ca. 15'.

3. Apoi se adauga 3-4 rosii mari (fara pielita si seminte) taiate cubulete, inca 2-3 cani cu apa si se lasa sa mai fiarba vreo 30'.

4. Cind sint gata fierte legumele si orezul, se adauga patrunjel verde tocat (eu am pus in in momentul servirii in boluri).

Reteta propusa de Dan@.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...