Supa crema din carne de pasare

Se curata gaina, se tine pe flacara pentru ca puful de pe ea sa se arda, apoi se freaca usor cu malai. Gaina, golita de intestine si de maruntaie, se

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gaina mijlocie
  • 1 ou
  • 1 pahar de smintina
  • 1 lingurita de faina
  • sare
  • zarzavat pentru supa
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare

Se curata gaina, se tine pe flacara pentru ca puful de pe ea sa se arda, apoi se freaca usor cu malai.

Gaina, golita de intestine si de maruntaie, se spala cu apa multa si se pune sa fiarba intr-o oala adinca cu apa rece.

Se spumuieste supa cind da in clocot, se pune la fiert zarzavatul curatat si spalat si se fierbe in continuare.

Cind carnea se poate consuma, se scoate gaina pe un platou, se scoate carnea de pe oase si se lasa pieptul deoparte.

Carnea se trece impreuna cu zarzavatul fiert prin masina de tocat, apoi se pune din nou la fiert in supa. Pieptul se taie cubulete mici si se pune in supa o data cu o lingura de unt, sare si un sos de faina cu apa rece.

Se fierbe supa inca o jumatate de ora, dupa care se drege cu ou si smintina si se serveste fierbinte, cu crutoane de piine prajita.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Ciorba de vacuta

Ciorba de stevie cu smantana

Ciorba radauteana

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...