Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

O supa de primavara, energizanta, o mancare usoara!

Portii
3
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 aripi de pui
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 pastarnac
  • o bucata de telina
  • un castronel de mazare verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 2-3 cartofi
  • 2 cuiburi de fidea cu ou
  • patrunjel verde
  • 1 ceapa rosie

Mod de preparare

Se curata aripioarele si se parlesc, se taie varfurile, apoi se spala si se pun la fiert cu 4 l de apa, cu o lingurita de sare.

Intre timp pregatim zarzavatul, curatandu-l si spalandu-l bine. Ceapa o taiem in 4, morcovul, telina, pastarnacul si patrunjelul se taie cubulete mici (sau la robot, maruntite), cartofii curatati si spalati, se taie in cubulete, verdeata spalata se taie marunt.

Dupa primul clocot al aripioarelor se spumeaza bine si se adauga zarzavatul maruntit la blender, mazarea boabe si cartofii cubulete. Se lasa sa fiarba cca 45 min, apoi se sareaza dupa gust, se adauga si boiaua dulce de ardei si se pipereaza daca se doreste, daca nu, fiecare in farfurie. Se adauga si fideaua, se lasa sa fiarba inca 3 minute si apoi se opreste focul si se presara verdeata tocata fin. Se poate servi dulce sau un pic acrita cu suc de lamaie.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide