Supa de carne

Se spala carnea, se taie bucati. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ceapa tocata marunt se rumeneste in untura (ulei), se ia de pe foc si se amesteca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 750 g carne de batal sau spata
  • 300 g cartofi
  • 400 g fasole verde
  • 250 g ceapa
  • 200 ml smantana
  • 10 g boia
  • 1 catel de usturoi
  • ½ foaie de dafin
  • chimen
  • piper
  • 1 lingura faina
  • untura (ulei alimentar)
  • o legatura marar verde (sau uscat)

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie bucati. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ceapa tocata marunt se rumeneste in untura (ulei), se ia de pe foc si se amesteca cu boia. Se stinge cu putina apa, se adauga carnea de batal si se pun pe foc. Se sareaza, se condimenteaza cu usturoi, seminte de chimen si foaie de dafin. Se fierbe pana se inmoaie. Cartofii se taie in bucati, iar fasolea verde ca pentru mancarea de fasole. Se fierb separat in apa sarata, mai intai fasolea apoi cartofii. Apa in care au fiert legumele, impreuna cu acestea, se adauga peste carne, urmarind sa aiba consistenta gulasului, se mai da un clocot sa fiarba impreuna. Din faina se prepara o compozitie pentru dres: smantana se amesteca cu o lingurita de faina si se adauga la supa. Dupa cateva clocote, se presara cu marar verde tocat marunt. Se pot fierbe si galuste (dupa gust).
Alte reteta ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba cartofi

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...