Supa de carne cu galuste de gris

Se spala carnea si se pune la fiert cu multa apa rece. Cind da in clocot, supa se spumuieste, se potriveste focul si se continua fierberea impreuna cu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rasol de vaca sau 1 gaina mijlocie
  • zarzavat pentru supa
  • 2 oua
  • 4-5 linguri de gris
  • sare
  • piper macinat
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert cu multa apa rece. Cind da in clocot, supa se spumuieste, se potriveste focul si se continua fierberea impreuna cu zarzavatul de supa si cu putina sare.

Cind gaina nu mai are grasime pe ea si este fiarta, se scoate pe un platou si se pregateste ca un fel de mimcare, iar supa se strecoara si se fierbe in continuare cu galuste de gris pregatite astfel : cele doua oua se bat spuma, se adauga grisul in ploaie, se bate in continuare energic pana cind compozitia se desprinde de pe furculita.

Se ia din compozitie cu o lingurita, se pun galuste in supa.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Ciorba de loboda

Ciorba de vitel a la mirela

Ciorba de pui cu smantana

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...