Supa de gaina acra

Taiem gaina in bucati mai mici si impreuna cu legumele feliate le calim in untul fierbinte. Turnam putina apa deasupra si adaugam ceapa intreaga, pre

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ gaina
  • 500 ml zeama de varza acra
  • 100 gr unt
  • 1 pachet legume amestecate pentru supa
  • 1 ceapa rosie
  • 100 ml smantana
  • 1 galbenus
  • 1 lingura faina
  • sare
  • hrean

Mod de preparare

Taiem gaina in bucati mai mici si impreuna cu legumele feliate le calim in untul fierbinte.

Turnam putina apa deasupra si adaugam ceapa intreaga, presaram cu sare si le calim pana devin moi (daca intre timp apa se evapora, completam cu apa calda).

Cand carnea devine moale, o prajim in propria grasime, o presaram cu faina, si o diluam cu zeama de varza si 700 ml de apa si fierbem.

Amestecam galbenusul cu smantana si amestecand continuu le adaugam la supa, luam de pe foc.

Putem lasa gaina in supa sau o putem scoate, servim cu hrean razuit.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Garnitura de orez si mazare

Salata mexicana cu ton

Ciuperci pane

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gnocchi in sos cu carnati

Un pranz absolut delicios !

Gnocchi in sos cu carnati
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca