Supa de gaina acra

Taiem gaina in bucati mai mici si impreuna cu legumele feliate le calim in untul fierbinte. Turnam putina apa deasupra si adaugam ceapa intreaga, pre

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ gaina
  • 500 ml zeama de varza acra
  • 100 gr unt
  • 1 pachet legume amestecate pentru supa
  • 1 ceapa rosie
  • 100 ml smantana
  • 1 galbenus
  • 1 lingura faina
  • sare
  • hrean

Mod de preparare

Taiem gaina in bucati mai mici si impreuna cu legumele feliate le calim in untul fierbinte.

Turnam putina apa deasupra si adaugam ceapa intreaga, presaram cu sare si le calim pana devin moi (daca intre timp apa se evapora, completam cu apa calda).

Cand carnea devine moale, o prajim in propria grasime, o presaram cu faina, si o diluam cu zeama de varza si 700 ml de apa si fierbem.

Amestecam galbenusul cu smantana si amestecand continuu le adaugam la supa, luam de pe foc.

Putem lasa gaina in supa sau o putem scoate, servim cu hrean razuit.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Garnitura de orez si mazare

Salata mexicana cu ton

Ciuperci pane

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa