Supa de gaina acra

Taiem gaina in bucati mai mici si impreuna cu legumele feliate le calim in untul fierbinte. Turnam putina apa deasupra si adaugam ceapa intreaga, pre

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ gaina
  • 500 ml zeama de varza acra
  • 100 gr unt
  • 1 pachet legume amestecate pentru supa
  • 1 ceapa rosie
  • 100 ml smantana
  • 1 galbenus
  • 1 lingura faina
  • sare
  • hrean

Mod de preparare

Taiem gaina in bucati mai mici si impreuna cu legumele feliate le calim in untul fierbinte.

Turnam putina apa deasupra si adaugam ceapa intreaga, presaram cu sare si le calim pana devin moi (daca intre timp apa se evapora, completam cu apa calda).

Cand carnea devine moale, o prajim in propria grasime, o presaram cu faina, si o diluam cu zeama de varza si 700 ml de apa si fierbem.

Amestecam galbenusul cu smantana si amestecand continuu le adaugam la supa, luam de pe foc.

Putem lasa gaina in supa sau o putem scoate, servim cu hrean razuit.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Garnitura de orez si mazare

Salata mexicana cu ton

Ciuperci pane

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...