Supa de limba de vaca

Pentru supa de limba de vaca se spala bine limba de mai multe ori in apa calda, frecand-o cu malai, pentru a inlatura orice murdarie care se gaseste intre porii mari ai limbii.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • morcov (2 buc.)
  • praz
  • patrunjel
  • varza (1-2 frunze)
  • rosii (2-3 buc.)
  • piper
  • sare
  • apa
  • limba de vaca (500-600 gr.)
  • pastarnac (1 buc.).

Mod de preparare

Pentru supa de limba de vaca se spala bine limba de mai multe ori in apa calda, frecand-o cu malai, pentru a inlatura orice murdarie care se gaseste intre porii mari ai limbii. Se clateste apoi in apa rece, se opareste in apa clocotita si chiar se lasa sa dea 2-3 clocote, dupa care se jupoaie, inlaturind toata pielita in care este imbracata limba. Limba astfel curatata si limpezita in apa rece se aseaza intr-un vas cu apa fierbinte, la foc. Dupa ce a dat in clocot, se stringe toata spuma care s-a format pe deasupra, apoi se adauga o lingura de apa rece, care ajuta la formarea spumei. Se stringe din nou si se repeta aceasta operatie de cite ori este nevoie. Se lasa supa sa fiarba incet, la un foc potrivit, si, cand nu se mai formeaza spuma, se adauga ceapa si zarzavatul curatat, spalat si crestat in patru. Se acopera vasul cu un capac pentru ca supa sa nu scada prea mult, lasind intr-o parte o mica deschizatura pe unde sa iasa aburii. Rosiile, curatate de simburii si pielite, se taie in felii, apoi se adauga impreuna cu boabele de piper cand limba este aproape fiarta. Se lasa sa mai fiarba 15 -20 min. cand, fiind gata, se ia de pe foc si se lasa sa se limpezeasca. Se strecoara apoi jumatate din cantitate intr-o cratita, in care se fierbe garnitura cu care supa va fi servita la masa ( galuste, orez si gris). Dupa ce garnitura este fiarta, se rastoarna supa in castron, iar pe deasupra se presara patrunjel tocat fin.


Limba se serveste la masa taiata in felii, cu hrean pe deasupra sau cu un sos picant.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Japoneze

De mult timp imi doream sa fac aceste painici dar cand ma uitam la ele ziceam ca e greu modul de impletit si cedam..Acum,...

Japoneze
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca