Supa de linte si oua de prepelita

O supa satioasa,plina de vitamine si sanatate pentru zilele friguroase!

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Jumatate de cescuta de linte rosie
  • o ceapa rosie
  • un ardei mic rosu
  • un morcov
  • o radacina de patrunjel
  • un pastarnac
  • ulei de masline
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • sare
  • o lingurita boia de ardei dulce
  • cateva fire e patrunjel verde
  • 3 oua de prepelita
  • 3 rosioare cherry
  • piper
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Se spala lintea ,se scurge si se acopera cu apa fiarta,intr-un castronel pe care il acoperim cateva minute.

Intre timp curatam zarzavatul si il spalam .Morcovul,pastarnacul si radacina de patrunjel le dam prin razatoare,ceapa curatata se taie marunt,ardeiul fasii subtiri si pastram 3 bucati taiat rondele ,pentru decor.Se incinge un pic de ulei si se pajeste rondeaua de ardei care o dam deoparte pentru decor,apoi calim ceapa taiata marunt si radacinoasele date prin razatoare,ardeiul taiat fasii si rosioarele taiate in jumatati si lintea umflata un pic si scursa de apa.Cand incepe sa se inmoaie zarzavatul adaugam apa peste el,adaugam sarea,legumele deshidratatea si lingurita de boia.Potrivim de sare si piper.Lasam sa fiarba domol cam 10 minute dupa care spargem ouale de prepelita si le lasam sa clocotesca supa pana ce se albesc albusurile oualelor.Oprim focul si presaram verdeata tocata fin.Fiecare portie de serveste ca cate un ou de prepelita asezat in rondeaua de ardei prajit.

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Piftii (racituri) cu carne de pui

Piftii (racituri) cu carne de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca