Supa de mazare verde uscata (Split Pea Soup)

Supa de mazare verde uscata este delicioasa si sanatoasa. Pentru aceasta se taie legumele in cubulete. Se pun toate ingredientele.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 tulpina de telina (apio)
  • 450 gr mazare verde uscata
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita patrunjel
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 2 litri de apa
  • 2 catei de usturoi
  • 3 cartofi
  • 1/2 cup de fulgi de ovaz
  • 1 ciolan afumat

Mod de preparare

Supa de mazare verde uscata este delicioasa si sanatoasa. Pentru aceasta se taie legumele in cubulete.
Se pun toate ingredientele (mai putin fulgii de ovaz si cartofii la fiert) cam 1 1/2 - 2 ore sau pana cand mazarea uscata e fiarta.
In ultimele 25 de minute se adauga cartofii si fulgii de ovaz.
Cand s-au fiert se ia de pe foc si se lasa 15 minute deoparte, dupa care se mixeaza cu un stick blender sau blender.
Carnea se scoate inainte de a mixa supa crema de legume si se poate rupe in bucatele.

 

Surse acestei retete este blogul culinar Mitinitta.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...