Supa de perisoare

Pentru a prepara aceasta reteta de supa de perisoare sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne tocta, ceapa, orez, unt, albus de ou, patrunjel, oua, suc de lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de vita
  • 1 ceapa
  • 2 cesti de orez
  • 1 albus de ou
  • 2 linguri de unt
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • sucul de la o lamaie

Mod de preparare

Orezul se alege si se spala. Se amesteca cu carnea tocata, impreuna cu ceapa tocata marunt, albusul de ou, sare si piper. Se formeaza perisoare mici, care se rostogolesc prin patrunjelul tocat fin. Se pune apa la fiert intr-o oala de 2 l, cu unt si sare. Cand apa clocoteste se pun perisoarele si se lasa sa fiarba la foc mic.

Ouale se bat intr-un castron si se adauga treptat sucul de lamaie, continuand amestecarea. Putin cate putin se adauga supa fierbinte, amestecand continuu. Se toarna treptat supa dreasa in oala cu perisoare, amestecand incet.


Se serveste calda.

Alte retete recomandate:

Ardei umpluti

Ciorba de loboda rosie

Drob

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...