Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste este o supa ce este potrivita oricand. Supa de pui este benefica si in tratarea racelilor dar si ca sa ne incalzim in zilele reci.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 700 g carne de pui de tara
  • * 1 ceapa
  • * 2 morcovi mari
  • * 1 pastarnac
  • * jumatate de telina mai mica
  • * 4 cartofi potriviti
  • * 1 ardei kapia sau gras
  • * 1legatura patrunjel
  • * jumatate legatura leustean
  • * sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune carnea de pui la fiert, iar cand incepe sa fiarba se inlatura spuma.
Legumele se curata, se spala si se taie cuburi mici.
Cartofii se curata, se spala si taie in patru.
Dupa ce am inlaturat spuma de la carne se adauga si legumele tocate, jumatate de lingurita de sare si se lasa sa fiarba 30 minute.
Apoi se adauga si cartofii.
Intre timp preparam galustele de gris astfel: mixati bine 2 albusuri, incorporati apoi galbenusurile si adaugati 7 - 8 linguri cu gris, o lingura cu ulei, amestecand cu lingura de lemn si lasati compozitia deoparte vreo 2 -3 minute.
Cand treceti cu furculita prin amestec, sa ramane urme care sa se 'stearga' rapid.
Dupa 2 - 3 minute (nu lasati mai mult timp ca se intareste compozitia si galustele devin foarte tari), luati vasul de pe foc, umeziti o lingura, luati putin din compozitie si lasati galusca sa pice in supa.
Daca nu se destrama galusca insemna ca aceasta compozitie e legata, altfel mai completati cu putin gris.
Dupa ce le-ati format pe toate, turnati o cana cu apa rece peste ele.
Repuneti vasul pe foc potrivit si lasati-le sa fiarba vreo 10-15 minute, incercand pe la jumatatea timpului sa le intoarceti cu lingura pe cealalta parte.
Potriviti de sare (daca mai e nevoie) si piper.
Patrunjelul si leusteanul spalat se toaca marunt si se adauga peste supa .
Lasam sa dea inca un clocot si supa este gata.

Pofta buna!



Cu ajutorul functiilor Boil si Off/Keep Warm ale noului Philips Multicooker se poate prepara Supa de pui cu galuste pastrandu-se calda pana in momentul servirii!



Se pune in farfurie si se serveste supa de pui cu galuste cu patrunjel tocat deasupra.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Zilele trecute socrii mei au tăiat porcul și am primit un rasol. De obicei îl achiziționam din comerț, afumat și...

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca