Supa de vita

Spalam carnea si osul, iar carnea o taiem in 3-4 bucati. Ceapa si usturoiul le curatam, ardeiul iute il spalam, iar piperul si sofranul le punem in fo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg carne de vita (pulpa sau piept)
  • 600 grame os cu maduva
  • o ceapa mare
  • 4 catei usturoi
  • un ardei iute (cseresznyepaprika)
  • 15 boabe de piper
  • 1 lingurita de sofran
  • 800 grame zarzavat pentru supa
  • 300 grame varza chinezeasca
  • o legatura patrunjel verde
  • un ardei verde
  • o rosie
  • 160 grame taitei de casa taiati fin

Mod de preparare

Spalam carnea si osul, iar carnea o taiem in 3-4 bucati. Ceapa si usturoiul le curatam, ardeiul iute il spalam, iar piperul si sofranul le punem in forma de fiert ceai. Zarzavaturile le curatam si le taiem in bucati mari. Varza chinezeasca, legatura de patrunjel lasata intreaga, ardeiul verde si rosia se clatesc. Osul si carnea se pun intr-o oala mare si turnam peste ele 3 litri de apa rece. Le incalzim pana la fierbere, indepartam prima spuma, apoi adaugam in oala forma de fiert ceai, cu piper si sofran, ceapa, usturoiul, ardeiul iute si putina sare. Se fierbe la foc mic, fara capac, o jumatate de ora. Se adauga apoi zarzavatul, varza chinezeasca, legatura de patrunjel, ardeiul verde si rosia, lasate intregi, apoi se lasa sa fiarba in continuare, fara capac. pana toate se inmoaie. Se fierb intre timp taiteii de casa, in apa putin sarata, se strecoara, se adauga peste ele putina supa de carne si se pastreaza calde. Se aduna grasimea de deasupra supei. Supa se strecoara si se serveste in farfurii preincalzite, adaugandu-se si taiteii. Zarzavaturile si carnea se scot intr-un vas preincalzit si odata cu supa, sau dupa aceea se servesc dupa gust, cu sos.
Alte retete recomandate

Ciorba radauteana

Ciorba de perisoare

Ciorba de cartofi

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti sarati (crackers) cu seminte

Perfecti pentru gustare. Eu i-am folosit si ca suport pentru gargaritele pe care l-am dus la gradinita, la sfarsitul anului...

Biscuiti sarati (crackers) cu seminte
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca