Supa delicioasa de carne

Supa de carne este savuroasa si hranitoare. Pentru a prepara supa de carne aveti nevoie de carne si zarzavaturi.

Timp pregatire
3 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg carne
  • 4 l apa
  • 2 morcovi frumosi
  • 1 radacina patrunjel
  • radacina telina
  • 2 cepe
  • 1/4 varza (facultativ)
  • sare.

Mod de preparare

Supa de carne este savuroasa si hranitoare. Pentru a prepara supa de carne se pune la foc mic, intr-o oala descoperita, carnea si o bucata buna de os. Pentru ca supa de carne sa fie mai gustoasa, se pune cu apa rece la foc; daca insa se urmareste ca rasolul sa fie mai bun, se pune cu apa fierbinte. In amandoua cazurile, supa trebuie sa fiarba la foc potrivit, in clocote mici; numai astfel sucul va iesi treptat din carne si supa va fi mai limpede.

Cand incepe sa dea in clocote, se ia spuma cu o lingura speciala cu gauri si se toarna o lingura de apa rece. Aceasta face sa se mai ridice un rand de spuma la suprafata, care este din nou luata cu lingura. Operatia se repeta inca odata. Cand supa de carne nu mai are nici o urma de spuma deasupra, se sterge spuma uscata de pe marginea oalei cu o carpa umeda, dar foarte curata, si se adauga sare, mai putina decat se cere,  deoarece supa scade la fiert, si se sareaza.

Se adauga zarzavatul curatat si spalat. Varza da supei un gust tare si uneori displacut. Daca adauga totusi la zarzavat, si fierbe separat un sfert de varza mijlocie si se adauga in supa numai cand aceasta i-e aproape gata. Se pot adauga la supa, odata cu zarzavatul, si maruntaie de pasare. Dupa ce s-au pus toate acestea se acopera oala, pentru ca supa, sa nu scada prea tare, lasand totusi o mica deschizatura, si se fierbe la foc potrivit pana este gata.
Supa de carne trebuie sa fiarba neintrerupt cel putin trei ore, insa numai in clocote mici. Cand este gata, se strecoara si numai atunci i se adauga garnitura cu care dorim sa o servim la masa.


Supa de carne se serveste calda, fiind foarte gustoasa.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa