Supa delicioasa de carne

Supa de carne este savuroasa si hranitoare. Pentru a prepara supa de carne aveti nevoie de carne si zarzavaturi.

Timp pregatire
3 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg carne
  • 4 l apa
  • 2 morcovi frumosi
  • 1 radacina patrunjel
  • radacina telina
  • 2 cepe
  • 1/4 varza (facultativ)
  • sare.

Mod de preparare

Supa de carne este savuroasa si hranitoare. Pentru a prepara supa de carne se pune la foc mic, intr-o oala descoperita, carnea si o bucata buna de os. Pentru ca supa de carne sa fie mai gustoasa, se pune cu apa rece la foc; daca insa se urmareste ca rasolul sa fie mai bun, se pune cu apa fierbinte. In amandoua cazurile, supa trebuie sa fiarba la foc potrivit, in clocote mici; numai astfel sucul va iesi treptat din carne si supa va fi mai limpede.

Cand incepe sa dea in clocote, se ia spuma cu o lingura speciala cu gauri si se toarna o lingura de apa rece. Aceasta face sa se mai ridice un rand de spuma la suprafata, care este din nou luata cu lingura. Operatia se repeta inca odata. Cand supa de carne nu mai are nici o urma de spuma deasupra, se sterge spuma uscata de pe marginea oalei cu o carpa umeda, dar foarte curata, si se adauga sare, mai putina decat se cere,  deoarece supa scade la fiert, si se sareaza.

Se adauga zarzavatul curatat si spalat. Varza da supei un gust tare si uneori displacut. Daca adauga totusi la zarzavat, si fierbe separat un sfert de varza mijlocie si se adauga in supa numai cand aceasta i-e aproape gata. Se pot adauga la supa, odata cu zarzavatul, si maruntaie de pasare. Dupa ce s-au pus toate acestea se acopera oala, pentru ca supa, sa nu scada prea tare, lasand totusi o mica deschizatura, si se fierbe la foc potrivit pana este gata.
Supa de carne trebuie sa fiarba neintrerupt cel putin trei ore, insa numai in clocote mici. Cand este gata, se strecoara si numai atunci i se adauga garnitura cu care dorim sa o servim la masa.


Supa de carne se serveste calda, fiind foarte gustoasa.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca