Supa Toscana

Ceapa tocata, usturoiul si untul se pun intr-un vas sa se caleasca. Eu am pus un carnat afumat jumatate tocat si jumatate taiat bucati. Se adauga car

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o ceapa mijlocie
  • un catel de usturoi
  • o lingura buna de unt sau 2 linguri de ulei de masline
  • 1 kg de cartofi curatati si taiati cuburi
  • o legatura de cirnat(se poate inlocui cu vreo 300 gr carne tocata)
  • o cana de faina
  • doua cani de lapte
  • o legatura de varza Kale ( poate fi varza alba cam un sfert de capatina sau 2 legaturi de spanac)
  • frunze de oregano si busuioc

Mod de preparare

Ceapa tocata, usturoiul si untul se pun intr-un vas sa se caleasca.

Eu am pus un carnat afumat jumatate tocat si jumatate taiat bucati.

Se adauga cartofii si se calesc putin in grasime, se adauga faina si se amesteca bine, cine vrea poate sa o si rumeneasca, apoi se stinge cu lapte.

Se stinge cu lapte se lasa pana se ingroasa sosul si se adauga apa sau supa cam vreo 2 litri.

Se fierbe pana cartofii sunt gata.

Salata sau spanacul sau ce se foloseste, se spala se taie fasii, se pune in castron si se toarna supa peste ea. Verdeata se opareste,

se adauga smantana si condimentele.


Se serveste cu crutoane. Reteta Supa Toscana a fost propusa de apascaritei maria pe forum culinar.ro

Alte retete de supe gasiti aici:

Supa-crema cu dovleac ,

Supa crema de galbiori cu verdeata,

Supa de mazare uscata pasata

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca