Actualizare - 5 aprilie 2016
Iata retetele castigatoare ale celor 3 premii din cadrul concursului "Retete de primavara":
*** Premiul 1 - Oala fiert legume/paste 16cm, 4,4L - Vitesse Vitesse France
Fasole batuta cu leurda - postata de Anca Roman
*** Premiul 2 - Tigaie 24 cm - Vitesse Vitesse France
Rulada de pui umpluta cu spanac - postata de ani67
*** Premiul 3 - Cantar de bucatarie T021 Terraillon
Melcisori din piept de pui cu spanac - postata de cretu_veronica22
---------------------------------------------------------------------------
Dragii nostri,
Fara doar si poate, a venit primavara si odata cu ea un aer de prospetime peste tot, inclusiv in bucatariile noastre. Ne face placere, odata cu innoirea naturii, sa revenim si noi la obiceiurile alimentare specifice acestui anotimp.
Fie ca e vorba de binecunoscutele preparate traditionale cu ingrediente proaspete de sezon, cum ar fi urzicile, loboda, stevia sau spanacul sausalatele de tot felul, fie de alte mancaruri originale, mai putin cunoscute, pe care voi obisnuiti sa le preparati primavara, ne vom bucura sa le cunoastem cu totii gratie acestui concurs prin care sarbatorim primavara in bucatarie.
Va invitam asadar cu drag sa inscrieti in site-ul Culinar.ro, intre 3 si 31 martie, retetele voastre de primavara.
Cele mai apreciate 3 retete de primavara vor fi rasplatite cu premii perfecte pentru bucatarie:
*** Premiul 1
Oala fiert legume/paste 16cm, 4,4L - Vitesse Vitesse France
*** Premiul 2
Tigaie 24 cm - Vitesse Vitesse France
*** Premiul 3
Cantar de bucatarie T021 Terraillon
In plus, toti participantii la concurs vor castiga galbeni care pot fi folositi la achizitia oricarui produs culinar din magazinul online Culinar.ro.
Juriul Culinar.ro va aprecia urmatoarele aspecte ale retetelor: claritatea descrierii pasilor de preparare si calitatea fotografiilor care ilustreaza reteta. Constituie un avantaj daca reteta este insotita si de imagini din timpul prepararii, in afara de fotografia cu preparatul final.
Pe langa aceste calitati apreciate de juriul format din echipa Culinar.ro, care va acorda jumatate din punctaj, cealalta jumatate a punctajului va fi desemnata de numarul de aprecieri pe care retetele propuse le vor atrage din partea publicului (numarul de like-uri va avea o pondere de 50% in desemnarea castigatorului).
Clasamentul se va realiza astfel: primele 10 retete din topul realizat prin contorizarea like-urilor publicului vor primi un punctaj dela 1 la 10 (10 fiind nota oferita primului loc si 1 fiind nota locului al zecelea). Juriul va oferi la randul sau acestor retete cate o nota dela 1 la 10 (10 fiind nota oferita primului loc si 1 fiind nota locului al zecelea). Punctajul final va fi obtinut prin adunarea celor doua punctaje, iar primele 3 clasate in top castiga cele 3 premii din concurs. In caz de egalitate pe unul dintre locurile clasamentului, va fi desemnata castigatoare reteta care are mai multe puncte din partea juriului.
Pasii pentru inscrierea retetelor sunt:
1. va autentificati in contul de utilizator Culinar.ro
2. accesati sectiunea "Retete culinare"
3. apasati butonul " Adauga reteta"
4. completati campurile formularului de reteta
5. apasati butonul "Salveaza reteta"
Participa la concurs doar retetele insotite de fotografii. Retetele care au texte sau fotografii copiate vor fi descalificate.
Retetele castigatoare vor fi anuntata pe 5 aprilie 2016.
Mult succes!
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiImi era dor de niste friganele, dar de data aceasta l-am transformat intr-un pranz delicios.
Friganele cu legume trase la tigaieDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii