Pentru concurs retete de primavara! O rulada plina e culoare, cu verdeturi de primavara, pentru cei dragi dar si pentru o masa festiva!
1. Se taie pieptul spalat si zvantat, cat mai subtire posibil, intr-o bucata mare care apoi se uniformizeaza cu un ciocan de snitele, se sareaza si condimenteaza.
2. Se fierbe orezul in apa cu sare, se scurge bine si se lasa acoperit 5 minute. Se fierb frunzele de spanac in apa cu sare, se scurg bine si apoi se calesc cu ceapa taiata marunt,intr-o picatura de ulei de masline. Se sareaza si condimenteaza dupa gust.
Morcovul si radacina se curata si se dau prin razatoarea mica,ardeiul se taie fasii si apoi se marunteste. Se calesc toate intr-un strop de ulei de masline pana ce se inmoaie un pic, apoi se sareaza si se condimenteaza dupa gust.
3. Se aseaza bucata de piept deasupra foilor de placinta apoi se uniformizeaza primul strat de orez, deasupra lui se vine cu al doilea strat de spanac calit, iar la urma se uniformizeaza stratul de ardei calit, se ruleaza usor cu tot cu foile de placinta. Intr-o tavita de chec (mai inalta) se toarna un pic de ulei de masline si paharelul de vin alb sec apoi se aseaza cu grija rulada. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca 30 de minute.
Se scoate tavita si se indeparteaza folia de aluminiu, se unge deasupra cu albus batut spuma si se presara seminte de susan.
Se mai da 5 minute la cuptor,pana se rumeneste. Se serveste calda ,portionata in felii potrivit de groase.
Pofta buna!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii