Arta condimentelor (2)

(0)
admin postat de
   Folosirea condimentelor in mancaruri este o adevarata arta si nu putem arunca in oala cateva prafuri si sa sustinem ca am gatit o mancare delicioasa, fara sa stim ce si cum am pus la fiert.

Iata cu ce se potriveste fiecare condiment in parte:

- Supe si ciorbe: busuioc, dafin, chili, chimen, patrunjel, maghiran, rozmarin, salvie, cimbru, ceapa, leustean

- Legume:

Rosii: ceapa, busuioc, telina, scortisoara, chili, marar, usturoi, ghimbir, patrunjel, rozmarin

Fasole: chimen, chili, oregano, patrunjel, piper, salvie, cimbru, usturoi, marar, ceapa, dafin

Cartofi: busuioc, chimen, telina, coriandru, oregano, patrunjel, rozmarin, tarhon, cimbru, usturoi

Salate: busuioc, chimen, marar, ceapa, usturoi, hrean, lamaie, leusetean, menta, oregano, rozmarin, tarhon, cimbru

- Carne:

Peste: anason, busuioc, dafin, chili, marar, usturoi, ghimbir, lamaie, oregano, rozmarin, cimbru, sofran, salvie, tarhon, maghiran.

Miel: piper, busuioc, dafin, scortisoara, coriandru, chimen, curry, marar, usturoi, menta, oregano, rozmarin, cimbru

Pui: piper, busuioc, dafin, chili, marar, usturoi, ghimbir, boia, rozmarin, sofran, cimbru.

Vita: piper, busuioc, dafin, chili, chimen, usturoi, oregano, rozmarin, salvie, cimbru, ceapa

Porc: piper, chili, usturoi, chimen, oregano, ceapa, hrean, tarhon

- Branza: busuioc, chimen, chili, ceapa, coriandru, chimen, marar, usturoi, hrean, menta, piper, salvie, tarhon, cimbru

- Oua: ...
busuioc, chili, ghimbir, maghiran, oregano, boia, patrunjel, piper, cimbru, ceapa

- Dulciuri: anason, cardamom, scortisoara, cuisoare, ghimbir, coaja de lamaie, petale de trandafir, nucsoara, menta

- Fructe: anason, cardamom, scortisoara, cuisoare, coriandru, ghimbir, menta 
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite