Litchi este cultivat in China, dar si in nordul Thailandei, Laos, Cambodgia, Vietnam, Bangladesh, Pakistan, India, in sudul Japoniei. Mai nou se cultiva si in California, Hawaii, Florida, sudul Africii, Australia. Litchi poate incalzi interiorul si ca arbore ornamental. Fructele se vand proaspete sau uscate. Se folosesc in salate de fructe, inghetate, dar si in salate cu branza si maioneza, garnituri pentru fripturi. India si China exporta compoturi din aceste fructe. Uscate seamana la gust cu stafidele. Litchi contin la 100 g fruct aproximativ 66 calorii, 1,3g fibre, 44g lipide, 15,23g zahar, 16,53g carbohidrati. Fructul mai contine vitamina C, fosfor, potasiu, magneziu si calciu. Contine la fel de multa vitamina C ca si portocalele. Litchi contine si riboflavina(vitamina B2) foarte importanta pentru formarea globulelor rosii. Are efecte pozitive asupraglandelor, tumorilor, problemelor tomacale.Consumul excesi v poate duce la febra si sangerari nazale.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii