Aparatul de gatit SousVide, secretul marilor bucatari – 8 avantaje ale gatitului in vid

SousVide Supreme este primul cuptor cu apa din lume, inventat pentru a aduce tehnica de gatire sub vid in bucatariile locuintelor, dar si ale restaurantelor.


De asemenea, de zeci de ani, aceasta tehnica de gatire in vid (numita Sous Vide) a reprezentat secretul marilor bucatari. Aceasta consta in gatirea alimentelor in pungi vidate si scufundate intr-o baie de apa mentinuta la o temperatura constanta, fara a fi necesara supravegherea cuptorului.


Astfel, orice tip de carne (vita, porc, miel sau pasare) este ideala pentru gatirea in vid, dar si aproape orice fel de legume, fructe sau oua, creme si sosuri.


Pentru a intelege mai bine avantajele folosirii aparatului SousVide Supreme, Chef Alex Cirtu ne-a dezvaluit cateva dintre avantajele gatitului in vid: 


1) Metoda de gatire Sous Vide este singura care permite o gatire uniforma a carnii, in toata profunzimea sa;



2) Vidand toate ingredientele in pungile speciale, se obtine o infuzare perfecta a aromelor (totul se pastreaza in interior, nu se pierde absolut nimic); 


3) Atuul acestui aparat este gatitul lent, iar faptul ca produsul nu intra in contact direct cu sursa de caldura este principalul responsabil pentru textura frageda si totodata suculenta a carnurilor;


4) Folosind tehnica SousVide, poti pregati bucati de carne mult mai ieftine si mai putin pretentioase, transformandu-le in adevarate festinuri, punandu-le in valoare cum nu ti-ai imaginat vreodata;




5) Aparatul SousVide foloseste apa ca si conductor, iar tehnica de mentinere a temperaturii constante (cu o precizie de 0,5 grade C + / - ) va realiza intotdeauna un produs cu gust incomparabil, fie ca vorbim de carne, fie ca vorbim de legume, acestea din urma pastrandu-si culorile vii si un aport nutritiv mult mai mare;


6) Mentinand temperatura constanta, mancarea nu va fi niciodata gatita excesiv. De asemenea, gatitul in baie de apa, sub vid, la temperatura constanta, impiedica gatirea in exces si totodata arderea carnii; 


7) Bucatile de carne care necesita o gatire mai indelungata pot fi lasate peste noapte in Sous Vide Supreme fara absolut nicio problema. Astfel, mancarea te va astepta gata pregatita dimineata, cu minimum de efort. Nu ai timp dimineata? Nu-i nicio problema, mancarea te va astepta seara, la fel de calda si la fel de bine gatita;


8) Vrei cocktail-uri cu ingrediente cat mai excentrice, infuzate dincolo de puterea de perceptie a oamenilor? Cu SousVide Supreme poti realiza infuzii senzationale, ce intra in alcatuirea cocktail-urilor cu care sa-ti dai pe spate chiar si cei mai pretentiosi prieteni;


Descopera si cateva retete delicioase pe care le poti pregati la aparatul SousVide Supreme:


File de biban de mare cu guacamole




Coquelet cu piure de mazare




Coulis de rubarba


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura Regina Maria
2
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
4
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Poale-n brau (branzoaice)
5
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Parteneri
Castraveti murati traditionali
Bucataras.RO

Castraveti murati traditionali

Castraveti murati traditionali
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori