Aparatul de gatit SousVide, secretul marilor bucatari – 8 avantaje ale gatitului in vid

SousVide Supreme este primul cuptor cu apa din lume, inventat pentru a aduce tehnica de gatire sub vid in bucatariile locuintelor, dar si ale restaurantelor.


De asemenea, de zeci de ani, aceasta tehnica de gatire in vid (numita Sous Vide) a reprezentat secretul marilor bucatari. Aceasta consta in gatirea alimentelor in pungi vidate si scufundate intr-o baie de apa mentinuta la o temperatura constanta, fara a fi necesara supravegherea cuptorului.


Astfel, orice tip de carne (vita, porc, miel sau pasare) este ideala pentru gatirea in vid, dar si aproape orice fel de legume, fructe sau oua, creme si sosuri.


Pentru a intelege mai bine avantajele folosirii aparatului SousVide Supreme, Chef Alex Cirtu ne-a dezvaluit cateva dintre avantajele gatitului in vid: 


1) Metoda de gatire Sous Vide este singura care permite o gatire uniforma a carnii, in toata profunzimea sa;



2) Vidand toate ingredientele in pungile speciale, se obtine o infuzare perfecta a aromelor (totul se pastreaza in interior, nu se pierde absolut nimic); 


3) Atuul acestui aparat este gatitul lent, iar faptul ca produsul nu intra in contact direct cu sursa de caldura este principalul responsabil pentru textura frageda si totodata suculenta a carnurilor;


4) Folosind tehnica SousVide, poti pregati bucati de carne mult mai ieftine si mai putin pretentioase, transformandu-le in adevarate festinuri, punandu-le in valoare cum nu ti-ai imaginat vreodata;




5) Aparatul SousVide foloseste apa ca si conductor, iar tehnica de mentinere a temperaturii constante (cu o precizie de 0,5 grade C + / - ) va realiza intotdeauna un produs cu gust incomparabil, fie ca vorbim de carne, fie ca vorbim de legume, acestea din urma pastrandu-si culorile vii si un aport nutritiv mult mai mare;


6) Mentinand temperatura constanta, mancarea nu va fi niciodata gatita excesiv. De asemenea, gatitul in baie de apa, sub vid, la temperatura constanta, impiedica gatirea in exces si totodata arderea carnii; 


7) Bucatile de carne care necesita o gatire mai indelungata pot fi lasate peste noapte in Sous Vide Supreme fara absolut nicio problema. Astfel, mancarea te va astepta gata pregatita dimineata, cu minimum de efort. Nu ai timp dimineata? Nu-i nicio problema, mancarea te va astepta seara, la fel de calda si la fel de bine gatita;


8) Vrei cocktail-uri cu ingrediente cat mai excentrice, infuzate dincolo de puterea de perceptie a oamenilor? Cu SousVide Supreme poti realiza infuzii senzationale, ce intra in alcatuirea cocktail-urilor cu care sa-ti dai pe spate chiar si cei mai pretentiosi prieteni;


Descopera si cateva retete delicioase pe care le poti pregati la aparatul SousVide Supreme:


File de biban de mare cu guacamole




Coquelet cu piure de mazare




Coulis de rubarba


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori