Carne

Reteta Curcan intreg

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 18h 
admin postat de
Postat pe: 19-10-2016
Adaugă în cartea de bucate
>

ingrediente

6 portii

   curcan – 55 kg
   bulion de rodie – 2 linguri
   maghiran – 3 linguri
   curcuma (turmeric) – 1 lingura
   ulei de masline – 2 linguri
   vin alb – 100 ml
   usturoi – 6 catei
   supa de legume – 300 ml
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

• ungeți curcanul cu ulei
• amestecați turmericul, maghiranul, sarea si piperul intr-un bol si asezonati curcanul uniform
• taiati marunt usturoiul si frecati curcanul cu acesta
• lasati-l peste noapte la marinat
• setati slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital pe modul de gatire Low si timpul de 18 ore, introduceți curcanul si inchideti capacul etans
• il puteti pune seara inainte de culcare, iar el va fi gata in ziua urmatoare pentru cina
• bulionul de rodie amestecati-l cu 50-100 ml apa fierbinte
• ungeti din cand in cand curcanul cu bulionul de rodie
• cu 15 minute inaintea expirarii timpului, asezonati din nou
• odata gatit, lasati-l sa se odihneasca cca 20 de minute
• optional, pentru a obtine o crusta crocanta, puteti introduce curcanul in cuptor, pentru 5-10 minute, la 210-220⁰C, într-o tava cu hartie de copt.

Pofta buna!
Incearca si Rulada de porc, umpluta cu carne de carnat
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan intreg" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Carne
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.