Ciuperci cu smantana

Se aleg de preferinta ciuperci mici, foarte proaspete si cu carnea tare. Se curata, se rupe coada, iar ciupercile mari se taie in patru sau mai multe

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci mici
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • unt
  • smantana
  • un praf de faina
  • marar

Mod de preparare

Se aleg de preferinta ciuperci mici, foarte proaspete si cu carnea tare. Se curata, se rupe coada, iar ciupercile mari se taie in patru sau mai multe bucati, dupa marime. Pe masura ce sunt curatate, se arunca intr-o cratita cu apa rece in care s-a pus zeama de lamaie si un praf de sare. Indata ce sunt toate curatate, se pun in cratita sa se inabuse cu unt. Cand sunt gata, se adauga smantana amestecata cu un praf de faina, sare si se lasa la foc mic, pana incep din nou sa fiarba. Inainte de a servi, se adauga putin marar verde tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc