Ne apucam de clatite si in paralel macinam carnea si ceapa cat de marunt putem dupa care le punem impreuna (nu calim ceapa separat !!!) in tigaie la c
Ne apucam de clatite si in paralel macinam carnea si ceapa cat de marunt putem dupa care le punem impreuna (nu calim ceapa separat !!!) in tigaie la calit cu ulei cat sa acopere fundul tigaii uniform.
Lasam carnea bine sa fiarba in suc propriu iar dupa ce a scazut apa din tigaie punem sare si piper dupa gust si mai lasam sa se rumeneasca puti. apoi punem in compozitie patrunjelul taiat marunt, amestecam, luam de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racit bine compozitia amestecam oul.
Clatitele si compozitia fiind gata ne apucam de umplut clatitele dupa urmatorul procedeu: punem compozite in mijloc aducem partile laterale peste compozitie dupa care rulam.
Dupa ce am terminat de rulat toate clatitele ne pregatim terenul pentru prajirea lor. Avem nevoie de pesmet, doua oua batute cu furculita, o tigaie cu ulei incins si bineinteles clatitele.
Inmuiem clatitele in ou apoi le dam prin pesmet si le punem in uleiul incins. fiti atente sa nu se arda deaoarece pesmetul se rumeneste foarte repede!! Le scoatem si le punem pe o farfurie pe care am intins un servetel ca sa absoarba uleiul.
le servim fie ca aperitiv fie ca felul 2 cu o garnitura pe care voi o preferati.
Pofta buna!
Reteta Clatite cu carne a fost propusa de BIJU pe forum culinar.ro
Alte retete de clatite gasiti aici:
Clatite cu spanac si ricotta,
Clatite cu dovlecei,
Clatite cu ciuperci
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii