Fructele se curata si se spala, daca e nevoie se maruntesc. Se pun in borcane spalate bine cu apa fierbinte. Siropul,
Fructele se curata si se spala, daca e nevoie se maruntesc. Se pun in borcane spalate bine cu apa fierbinte. Siropul, apa cu zaharul se fierbe si se toarna peste fructe. Deasupra se pune salicilat sau benzoat de sodiu. Borcanele se inchid cu capace cu filet sau celofan. Urmeaza sterilizarea.
Sterilizarea poate fi „uscata”, la caldura lor, se recomanda un cos mare sau o lada captusita cu paturi. În aceasta se pun borcanele calde (dupa inchidere) . Se acopera si se lasa 24 de ore.
Pentru sterilizarea „bain-marie” se captuseste o cratita mare cu ziare, se pun borcanele (cu hartie si intre ele), se umple vasul cu apa ca sa acopere ¾ din borcane, se fierb la foc mic. Borcanele se lasa in vas pana la racire.
Alte compot recomandate
Compot de caise
Compot visine
Compot de gutui

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii