Cozonac cu nuca

Inmuiem drojdia in putin lapte caldut cu zahar. Amestecam faina cu sare si turnam drojdia in mijloc impreuna cu laptele cu zahar, ouale, untul topit s

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 dkg faina
  • 3 dl lapte
  • 50 dkg unt
  • 1 ou
  • 20 g drojdie
  • Sare
  • 100 g zahar
  • 100 bucati de nuca
  • Scortisoara macinata

Mod de preparare

Inmuiem drojdia in putin lapte caldut cu zahar. Amestecam faina cu sare si turnam drojdia in mijloc impreuna cu laptele cu zahar, ouale, untul topit si framantam un aluat tare. Lasam aluatul la dospit. Cand aluatul se dubleaza presaram faina pe o suprafata si intindem aluatul la 1 cm grosime si il taiem in fasii de 3 cm in latime. Pregatim formele de cozonac, le ungem cu ulei si infasuram fasiile de aluat in asa fel incat sa se acopere in proportie de 1/3 din fiecare sir. Ungem aluatul cu unt topit si il rulam in nuca macinata si in zahar, il coacem la carbuni rotind continuu si stropindu-l cu unt topit pana devine rosu. Servim cald presarat cu scortisoara.
Alte dulciuri retete recomandate:

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci