Se poate consuma cald sau rece (reteta originala Stefan Vitca)
detalii rețetă—Pentru salata de creier cu masline se curata pielita de deasupra, se spala cu apa rece bine si se pune creierul la
detalii rețetă—Pentru creier taranesc simplu creierul se curata, se spala, se tine in apa rece si se fierbe. Dupa ce s-a fiert, se
detalii rețetă—Pentru creier de vita fiert inainte de a fi curatit, creierul trebuie tinut cel putin o ora in apa rece, ca sa iasa
detalii rețetă—Creierul se curata si se pune la fiert pentru aproximativ zece minute. Se lasa apoi in apa sa se raceasca. Dupa ce
detalii rețetă—Dupa ce s-a tinut in prealabil in apa rece, creierul se curata de pielita. Se pune apoi la fiert aproximativ 10
detalii rețetă—Creierul se tine o ora in apa rece, apoi se spala si se pune la fiert in apa calda cu putina sare. Se scoate dupa
detalii rețetă—Se spala creierul si se curata de sange, apoi se pune la fiert in apa calda. Se scoate dupa cinci minute, se curata
detalii rețetă—Se spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si
detalii rețetă—Se curata creierul de pielite, se tine in apa rece pina ce ii iese tot singele, apoi se fierbe in apa clocotita cu
detalii rețetă—Se fierb ouale, se curata de coaja, se taie in doua si se scot galbenusurile. Se amesteca creierul fiert cu
detalii rețetă—Se tine creierul in apa rece o ora. Se curata de pielita si se pune la fiert cu apa calda si putina sare timp de
detalii rețetă—