Crema de vanilie

Intr-un castron mai mare se bat galbenusurile cu zaharul pina cind amestecul devine spumos. Se fierbe laptele cu vanilie si dupa ce s-a racit, se vars

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 1/4 l lapte
  • 50 gr. zahar pudra
  • 1/2 baton vanilie
  • eventual o lingurita de faina

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare se bat galbenusurile cu zaharul pina cind amestecul devine spumos. Se fierbe laptele cu vanilie si dupa ce s-a racit, se varsa incet peste oua, amestecind neintrerupt cu o lingura de lemn. Se pune acest amestec intr-o cratita, la foc foarte domol si se amesteca mereu pina cind crema se ingroasa. Se poate adauga si o lingura de faina, cind se amesteca ouale si zaharul, pentru ingrosarea mai mult a cremei.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci