malai


Muffins-aperitiv

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

1. Se amesteca malaiul, faina, praful de copt, bicarbonatul intr-un castron. 2. In alt castron se amesteca

detalii rețetă—

Budinca de malai dulce

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Malaiul, faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si uleiul, se pun intr-un castron. Se amesteca cu lingura, adaugind

detalii rețetă—

Budinca de malai cu mere

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se da sa clocoteasca laptele cu sare si zahar, se adauga in forma de ploaie grisul amestecat cu malaiul. Bine

detalii rețetă—

Budinca de malai cu gris

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Se bat ouale cu 3 linguri de zahar pe marginea aragazului, ca pentru tort. Se adauga malaiul amestecat cu grisul.

detalii rețetă—

Budinca de malai

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se prepara o mamaliguta cu lapte, care se lasa sa se raceasca. Untul frecat spuma se amesteca bine cu

detalii rețetă—

Coltunasi de malai cu brinza

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:15m 

Se fierbe malaiul in lapte, se adauga untul, patru oua pe rind, unul cite unul si se amesteca bine. Pe planseta

detalii rețetă—

Sufleu de malai

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 

Se toarna malaiul in ploaie in apa clocotita cu sare pina se ingroasa, se adauga untul apoi se amesteca cu brinza

detalii rețetă—

Prajitura cu malai si drojdie

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 

Malaiul se opareste cu laptele clocotit si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu 4 galbenusuri frecate bine

detalii rețetă—

Prajitura cu malai

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Se amesteca ouale cu zaharul foarte bine, de preferat ar fi ca zaharul sa fie pudra. Se adauga margarina si se

detalii rețetă—

Omleta cu malai si brinza

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 

Se bat ouale, se adauga 1-2 linguri de apa (pentru a deveni mai pufoasa omleta), se pun 50 gr. brinza rasa, mararul

detalii rețetă—

Sfiriiala Dobrogeana

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:45m 

Se taie maruntaiele si carnea, se sareaza si se lasa o ora. Se pune malaiul la fiert. Se toaca ceapa. Untul se pune

detalii rețetă—

Supa de limba

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 

Se spala bine limba, de mai multe ori, in apa calda, frecind-o cu malai, pentru a inlatura orice murdarie care se

detalii rețetă—