Mancarea cu carnati este o retete traditionala pentru care aveti nevoie de carnati afumati, bacon, morcovi,ceapa,paine,fasole verde, hrean,paine
Se toaca 4 felii de bacon aproximativ 1 cm grosime si se caleste intr-o tava cu cateva linguri de ulei de masline, la foc mare. Se adauga condimentele, apoi se adauga ceapa rosie, morcovul si prazul. Dupa ce se rumenesc putin se adauga apa fiarta pana acopera toata compozitia din tava, se amesteca, apoi se lasa sa se inmoaie.
Asezati carnati intr-o tigaie la prajire, se stropesc si freaca un pic de ulei de masline peste ele.
Se toaca cat de marunt se poate cele 3 feli de paine (se poate folosi un procesor de alimente) se amesteca apoi cu un varf de cutit de sare si piper, 2 catei de usturoi şi o ploaie marunta de ulei de masline.
Se amesteca pasta de tomate si fasolea si sucurile lor in tava de legume.
Se adauga jumatate din compozitia cu paine peste mancarica, apoi se aseaza carnaciorii deasupra si peste acestia se adauga restul de paine maruntita.
Puneti tava in cuptor pe raftul din mijloc pentru aproximativ 4 minute, sau pana cand prinde o culoare aurie.
Pofta mare.
Se serveste simplu sau cu muraturi langa.
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii