Pentru midiile fierte, ca si la raci, o prima conditie la pregatirea midiilor este ca ele sa fie cat se poate de proaspete. Trebuie mai intai foarte bine spalate.
Pentru midiile fierte, ca si la raci, o prima conditie la pregatirea midiilor este ca ele sa fie cat se poate de proaspete. Fie ca sunt servite cu scoica, fie fara scoica, trebuie mai intai foarte bine spalate, chiar rase cu cutitul, ca sa nu mai ramana urma de nisip. Nu se tin prea mult in apa, ci se spala pe rand una cate una. Scoicile trebuie sa fie bine inchise. Cand sunt intredeschise, se introduce foarte putin varful unui cutit. Daca se inchid imediat, inseamna ca sunt vii, daca nu se inchid, inseamna ca sunt moarte si trebuie aruncate. Dupa ce sunt bine spalate, se pun intr-o cratita incapatoare, nu prea multe odata, pentru a fi cuprinse uniform de caldura. Cand sunt vii, mdiile se deschid imediat la fiert. Se adauga ceapa taiata felii, mirodeniile, sarea, piperul si un pahar de vin alb sau de apa.
Se acopera cratita si se fierb la foc iute. Din cand in cand se salta cratita, astfel incat sa vina toate in contact cu focul. Dupa 10 — 15 minute, toate midiile trebuie sa fie deschise, deci gata. Se scot pe rand, se indeparteaza jumatatea de scoica de care nu este prinsa carnea, se pun intr-un castron. Se scurge deasupra zeama din cratita, dar incet, pentru ca nisipul care s-a mai desprins de pe midii la fiert sa ramana la fund.
Midiile fierte se servesc calde cu zeama de lamaie.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii