Pentru a prepara aceasta reteta de miel cu cuscus, sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de miel, cuscus, kimion, coriandru, nucsoara, vinete, ulei de masline, ghimbir, usturoi.
Miel cu cuscus este o reteta specifica tarilor nord africane, dar se bucura de mare succes deja si la noi. Miel cu couscous puteti pregati chiar si pentru masa de Paste.
Se amesteca toate condimentele intr-un castron. Se iau bucatelele de carne si se trec prin acest amestec, avand grija sa fie bine acoperite. Peste carne se presara 2 linguri de delikat picant. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumeneste carnea.
Se adauga bucatele de vinete, se amesteca si se prajeste in continuare timp de 2 minute. Apoi, se pun ghimbirul si usturoiul si se lasa tigaia pe foc 1 minut Se adauga rosiile taiate. Se lasa pe foc timp de o ora, pana se inmoaie carnea de miel.
Cuscusul se pune intr—un castron, iar deasupra se toarna apa fiarta. Se lasa asa 5 minute, pana se absoarbe toata apa. Cu ajutorul unei furculite, se desface cuscusul si se amesteca cu carnea.
Se poate servi imediat.
Alte retete recomandate:
Ciorba de miel
Drob de miel
Miel cu rozmarin si cimbru
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii