Perisoare de miel

Pentru a prepara aceasta reteta de perisoare de miel cu unt sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de miel, orez, ceapa, usturoi, patrunjel, lamaie, unt, cub concentrat de legume, albusuri, galbenusuri.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g carne de miel tocata
  • 50 g orez
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • ½ legatura de patrunjel verde
  • o lamaie
  • 1 albus de ou
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 cubulet concentrat de legume
  • 25 g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierbe orezul timp de 10 minute in apa cu sare, dupa care se scurge. Intr-un castron se pune carnea, ceapa tocata, usturoiul pisat, orezul si patrunjelul taiat marunt. Se adauga albusul, sare si piper. Se amesteca bine si se formeaza perisoare.

Intr-o oala se pune cubuletul concentrat de legume in 500 ml apa calda. Se adauga unt si se pun perisoarele. Se fierb la foc mic aproximativ 20 de minute. Cand sunt gata, se scot si se pastreaza zeama.

Se bat cele 2 albusuri cu zeama de lamaie si diluezi compozitia cu zeama in care au fiert perisoarele. Se pune compozitia la foc pana incepe sa fiarba, dupa care se toarna peste perisoare.


Se serveste imediat.

Alte retete recomandate:

Mancare de mazare

Friptura de vita la cuptor

Chiftele

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci