Piftie

Se curata carnea de grasime, se taie bucati si se pune la foc cu apa rece si sare. Apa trebuie sa completeze jumatate din vasul ramas gol, dupa ce s-a

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • picioare de pasare
  • curcan
  • gisca
  • cocos
  • din cap si sorici de porc
  • din picioare de vaca si din cap de vitel
  • sare
  • usturoi
  • 1-2 cepe

Mod de preparare

Se curata carnea de grasime, se taie bucati si se pune la foc cu apa rece si sare. Apa trebuie sa completeze jumatate din vasul ramas gol, dupa ce s-a pus carnea. Se ia imediat spuma ce apare la suprafata, pentru ca piftia sa fie cit mai limpede. Dupa ce s-a luat toata spuma, se pun 1-2 cepe. Piftia trebuie sa fiarba numai la foc potrivit si este gata dupa ce a fiert carnea, iar lichidul a scazut aproape la nivelul carnii. Se ia vasul de pe masina, se mai lasa 1/2 ora sa se racoreasca, apoi se scoate carnea, se curata de oase si se asaza in farfurii. Zeama se strecoara, se aduna grasimea de deasupra, se adauga usturoiul pisat si strecurat, se lasa sa se limpezeasca, apoi se toarna peste carnea asezata in farfurii. Se lasa sa se inchege. Piftia se incearca daca este suficient de legata, luind o picatura de lichid intre degete, care se lipesc atunci cind este suficient de legata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci