Platica la cuptor

Platica la cuptor este o reteta delicioasa cu peste. Cu ceapa verde si usturoi, aceasta reteta de peste la cuptor este aromata, perfecta pentru zilele cu dezlegare la peste.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Platica la cuptor

Ingrediente

  • - platica de 1
  • 2 kg
  • - 1 legatura ceapa verde (3 fire)
  • - 1 legatura usturoi (3 fire)
  • - sare si piper dupa gust;
  • - 15 linguri ulei;
  • - 250 ml bors de putina;

Mod de preparare

Se aseaza intr-o tava de cuptor un pat din ceapa si usturoiul verde tocate marunt.

Se sareaza pestele (i se baga si-n burta niste firicele de ceapa) si se aseaza pe patul format. Se toarna peste peste uleiul si 200 ml bors + sare si piper dupa gust, se acopera tava cu o folie de aluminiu si se baga in cuptorul incins din timp, pentru 30 minute la 180 grade.

Apoi i se da folia jos, ca sa prinda culoare, se mai toarna restul de bors (50 ml) si de cel putin 4 -5 ori (intr-un interval de inca 30 minute de stat la cuptor) se uda grasanul de peste cu sosul din tava.

Intre timp se pregateste mamaliga.Zeama aia de bors care patrunde si fragezeste pestele si aromele leguminoaselor sunt suficiente pentru a urca platica pe podium. Admit ca are nevoie de niste mamaliga, dar si de voi... ca s-o ridicati in 'slavi' cand o duceti la gura.
Sursa acestei retete este blogul culinar Dulcegarii culinare.


Serviti platica la cuptor calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc