Prajitura cu struguri

Se incinge cuptorul la 175 grade C. Se unge cu ulei o forma de circa 24 cm diametru, cu margini detasabile. Se taie boabele in doua, se scot simburii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 portii: 25 – 30 boabe de struguri negri (circa 200 g)
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml apa
  • zahar pudra
  • putina faina pentru struguri
  • ulei pentru uns forma

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 175 grade C. Se unge cu ulei o forma de circa 24 cm diametru, cu margini detasabile. Se taie boabele in doua, se scot simburii.

Se amesteca zaharul cu ouale. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste compozitia cu oua, se amesteca. Se adauga uleiul si apa.


Se toarna compozitia in forma. Se trec boabele de struguri prin faina, intr-un castron (pentru a nu se inmuia aluatul de la struguri), se pun boabele in aluat.

Se coace 30 – 35 min. Se presara zahar pudra. Se lasa prajitura sa se raceasca in forma (teflon sau sticla).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci