Pulpa de berbec cu vin

Pentru a prepara aceasta reteta de pulpa de berbec cu vin sunt necesare urmatoarele ingrediente: pulpa de berbec, vin, slanina, usturoi, untura, ceapa, frunza de dafin, sare, piper.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg pulpa de berbec tanar
  • 50 g slanina afumata
  • o capatana usturoi
  • o lingura de untura
  • sare
  • morcovi
  • piper
  • 3 cepe
  • un pahar vin alb
  • 1 l zeama de carne
  • o funza de dafin

Mod de preparare

Pulpa de berbec se curata de grasime si se impaneaza cu slanina si usturoi. Se aseaza intr-o cratita cu ungura si se pune la prajit. Cand se rumeneste se scoate, se aseaza pe fundul cratitei felii de slanina , ceapa si morcovi.

Deasupra se aseaza friptura, peste care se toarna un pahar de vin. Se lasa pe foc pana cand scade sosul aproape de tot. Se toarna zeama de carne, se adauga frunza de dafin si se lasa sa fiarba inabusit o ora. In acest interval, din cand in cand se unge pulpa cu zeama din cratita.

Cand friptura este gata, se inlatura grasimea din sos si se strecoara legumele.


Sosul se serveste langa friptura.

Alte retete recomandate:

Ciorba de miel

Ciorba de loboda rosie

Ciorba de salata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc