Salata asortata

Gogonelele, ardeii kapia si ceapa se taie "pestisori". Se oparesc (doar gogonelele si ceapa) in 3 l. apa cu 2 lingurite de sare. Vinegreta se face se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru cca. 10 borcane de 720 ml
  • 4 kg. gogonele frumoase
  • 1 kg ardei Kapia
  • 1 kg ceapa
  • 1 ardei iute (sau 200 ml otet de pe ardei iuti)
  • un buchetel cimbru
  • 4 foi de dafin
  • 10 g piper boabe
  • 10 g mustar boabe
  • 5 l otzet (9 grd)
  • 250 g zahar
  • 6 linguri sare

Mod de preparare

Gogonelele, ardeii kapia si ceapa se taie "pestisori". Se oparesc (doar gogonelele si ceapa) in 3 l. apa cu 2 lingurite de sare.

Vinegreta se face separat, din 0,5 l. apa, 0,5 l. otet, 250 g. zahar, 6 linguri sare, in care se fierbe cimbrul, dafinul maruntit, piperul si mustarul boabe.

Se asaza legumele scoase de la oparit in borcane, iar peste ele se toarna in cantitati egale vinegreta. Lichidul in care au fiert legumele se mai da o data in clocot si se adauga in borcane.

Se pun capacele si se asaza borcanele in pat cald(haine, paturi, etc.) sa se raceasca de la sine. Se poate servi incepind de a doua zi.


Este excelenta linga mincarurile cu carne si garnitura de cartofi, orez, se poate servi inclusiv linga platouri reci si chiar la sandvisuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci