Se curata cu atentie coaja de la cele trei vinete coapte care au fost selectionate asa incat sa fie sanatoase si foarte inchise la culoare. Vinetele s
Se curata cu atentie coaja de la cele trei vinete coapte care au fost selectionate asa incat sa fie sanatoase si foarte inchise la culoare. Vinetele sunt coapte bine in prealabil pe plita si nu la cuptor deoarece se innegresc si nu sunt la fel de gustoase. Curatarea de coaja se face cand sunt inca fierbinti. Dupa curatare sunt puse la scurs 15 minute intr-o strecuratoare de plastic.
Apoi, se toaca vinetele bine, bine pe un tocator de lemn si cu un cutit cu lama lata din inox (atentie altfel de metal le oxideaza), pana se obtine o pasta.
Se pune pasta de vinete intr-un bol de 2l se stropeste otetul si se amesteca cu forta folosind o lingura de lemn sau mixerul. In continuare se freaca bine vinetele se pun progresiv cantitati mici din ulei si sare, dupa gust. Se freaca compozitia pana cand primeste consistenta si culoarea potrivita, si anume nu mai cade de pe lingura si s-a deschis la culoare.
Optional se poate adauga ceapa data pe razatoarea fina si o lingura de maioneza. Se mai freaca inca 5 minute compozitia cu lingura de lemn sau se mixeaza.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeVa plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac....
Tarta cu branza si macOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii