Salata de vinete

Se curata cu atentie coaja de la cele trei vinete coapte care au fost selectionate asa incat sa fie sanatoase si foarte inchise la culoare. Vinetele s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • trei vinete coapte (se pot utiliza cele congelate)
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • ½ lingurita otet
  • sare dupa gust
  • optional o lingura de maioneza si o ceapa potrivita

Mod de preparare

Se curata cu atentie coaja de la cele trei vinete coapte care au fost selectionate asa incat sa fie sanatoase si foarte inchise la culoare. Vinetele sunt coapte bine in prealabil pe plita si nu la cuptor deoarece se innegresc si nu sunt la fel de gustoase. Curatarea de coaja se face cand sunt inca fierbinti. Dupa curatare sunt puse la scurs 15 minute intr-o strecuratoare de plastic.

Apoi, se toaca vinetele bine, bine pe un tocator de lemn si cu un cutit cu lama lata din inox (atentie altfel de metal le oxideaza), pana se obtine o pasta.

Se pune pasta de vinete intr-un bol de 2l se stropeste otetul si se amesteca cu forta folosind o lingura de lemn sau mixerul. In continuare se freaca bine vinetele se pun progresiv cantitati mici din ulei si sare, dupa gust. Se freaca compozitia pana cand primeste consistenta si culoarea potrivita, si anume nu mai cade de pe lingura si s-a deschis la culoare.

Optional se poate adauga ceapa data pe razatoarea fina si o lingura de maioneza. Se mai freaca inca 5 minute compozitia cu lingura de lemn sau se mixeaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci