Salata libaneza

Salata libaneza este o reteta simpla pentru care aveti nevoie bulgur, menta,ulei de masline,ceapa, castravete,rosii,suc de lamaie si patrunjel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata libaneza

Ingrediente

  • 2 legaturi de patrunjel proaspat
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 1 castravete
  • sucul de la doua lamai
  • 2 linguri ulei de masline
  • menta proaspata
  • sare dupa gust
  • optional
  • bulgur (din motive subiective eu nu am folosit bulgur-ul)

Mod de preparare

Seincepe cu pregatirea boulgour-ului,pentru ca e nevoie sa fiarba. Intr-un vas cu 300 ml de apa cu sare (in momentul adaugarii boulgour-ului apa trebuie sa fie fierbinte) se fierbe boulgour-ul timp de 10 minute. Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se umfle 5 mintue acoperit cu un capac. Cand bulgur-ul s-a racit suficient, scurgem excesul de apa foarte bine.

Spalam bine legumele si le taiem in cubulete mici.
Asezam apoi toate ingredientele intr-un bol, adaugam uleiul de masline si sucul de lamaie si potrivim de sare. In final adaugam cateva fire de menta proaspata, tocate fin.
Pofta buna!


Se serveste rece si este potrivita in orice moment!
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci