Zeama de la visinele proaspat stoarse se pune cu apa, zaharul vanilar si zaharul intr-un vas, la fiert. Se lasa pe foc mic, pana cand se leaga siropu
Zeama de la visinele proaspat stoarse se pune cu apa, zaharul vanilar si zaharul intr-un vas, la fiert. Se lasa pe foc mic, pana cand se leaga siropul, dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit. Se freaca apoi cu o lingura pana cand se trasnforma in crema. Aceasta se pune in borcane filetate su legate cu celofan.
Se poate servi serbetul dupa cate zile.
Alte retete de dulciuri:
Turta dulce Lapte de pasare Prajitura televizor

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii