Sos de cafea

Se amesteca jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cantitatea de zahar si se pun la fiert cu esenta de cafea. Galbenusurile se freaca cu re

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 gr cafea
  • 200 gr zahar
  • 400 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 10 gr amidon

Mod de preparare

Se amesteca jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cantitatea de zahar si se pun la fiert cu esenta de cafea. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar, se adauga amidonul dizolvat in 2-3 linguri de lapte rece si se toarna putin cate putin peste laptele clocotit. Se lasa totul la foc si se amesteca continuu, fara sa se lase sa dea in clocot.


Se serveste la budinci.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa Lapte de pasare Chec pufos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci