Tarta cu crema

Se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din 125 gr. faina, un ou, 60 gr. unt, o lingura de apa rece, o lingurita de zahar si un praf de sare. Se

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr. faina
  • un ou
  • 60 gr. unt
  • o lingura de apa rece
  • o lingurita de zahar si un praf de sare
  • 125 gr. de zahar
  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri
  • 40 gr. de faina
  • 4 decilitri de lapte gros
  • unt
  • sare

Mod de preparare

Se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din 125 gr. faina, un ou, 60 gr. unt, o lingura de apa rece, o lingurita de zahar si un praf de sare. Se aseaza la fel intr-o forma rotunda, si se inteapa fundul. Pentru crema, se freaca intr-o strachina 125 gr. de zahar cu 2 oua intregi si 2 galbenusuri, pana se albesc. Se amesteca cu 40 gr. de faina bine cernuta (2 linguri nu prea pline), si totul se subtiaza cu 4 decilitri de lapte gros sau amestecat cu putina smantana. Se mai pune o lingura de unt topit, fara sa fie fierbinte, o lingura de apa si un praf de sare. Se toarna crema in forma imbracata cu aluat, atat cat sa vie cu jumatate de deget sub marginea de sus a aluatului. Se da la cuptor, la foc potrivit. Daca in timpul coptului se umfla aluatul din fund, se inteapa cu un ac. Se tine cam trei sferturi de ora si daca crema incepe sa se rumeneasca deasupra, se acopera cu o hartie umezita. Nu se scoate indata din forma, ci dupa ce s-a racit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci