Tort cu crema de ciocolata

Tort din foi Karlsbad cu crema de ciocolata si glazura de zahar ars: Foile de Karlsbad. Se bat bine laptele cu galbenusurile si faina. Se obtine o

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile de Karlsbad - 1/2 lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 kg faina
  • 175 g migdale curatate
  • 250 g zahar pisat cu vanilie
  • Crema - 2 batoane ciocolata
  • 2-3 linguri apa
  • 120 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 120 g zahar pudra
  • Glazura - 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • vanilie
  • 50 g zahar ars

Mod de preparare

Tort din foi Karlsbad cu crema de ciocolata si glazura de zahar ars:

Foile de Karlsbad.

Se bat bine laptele cu galbenusurile si faina.

Se obtine o coca din care se fac 5 foi care se coc pe dosul unei tavi unse.

Pe partea rumena fiecare foaie se unge cu unt cald si se presara cu o lingurita buna din zaharul amestecat cu migdale macinate si se mai coace putin.

Crema.

Se topeste ciocolata in apa, se adauga untul proaspat frecat spuma cu galbenusurile si zaharul pisat, pe foc, amestecandu-se continuu pana incepe sa fiarba, dupa

care se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste.

Cu aceasta crema se ung foile de Karlsbad care se pun una peste alta.

Tortul se glaseaza cu glazura de ciocolata sau de zahar ars.

Se leaga zaharul cu apa si cand s-a legat ca pentru glazura se coloreaza cu zahar ars.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc